Sprostimo energijske blokade v telesu in sprožimo proces samozdravljenja!

Uporaba ventuz je znana že iz zapisov iz časa Egipčanov namreč že 3000 let pred našim štetjem v starem Egiptu in sicer za zdravljenje različnih bolezenskih stanj, na primer vročinskih stanj, bolečine in slabega počutja. Dokler niso poznali stekla, so kot ventuze uporabljali votle živalske rogove, bambusove palice, pozneje so izdelovali ventuze iz stekla …

Ventuze so prav tako poznali stari Grki in od njih se je masaža z ventuzami širila na dve strani, ena veja te metode je šla prek Evrope v Rusijo, druga veja pa na Kitajsko. Metodi, ki se je razvijala na Kitajskem, je tradicionalna kitajska medicina dodala še druga stara znanja.  Le ta poteka tako, da se čašice postavijo na telesne meridiane in se jih tam pusti delovati. S tem se sprostijo energijske blokade v telesu in sproži se proces samozdravljenja. Kitajci torej z ventuzami uravnavajo energijsko stanje v telesu in ga postavljajo v ravnotežje.

Kako deluje terapija?

Gre za zdravljenje z vakuumom ali vlekom, kjer se s pomočjo toplote kozarčke vakuumsko ‘prilepi’ na strankino kožo, najpogosteje na hrbet in ramenski obroč.

Glavni učinek vakuuma je: ogrevanje tkiv in izboljševanje cirkulacije, odvajanje vlage in mraza iz tkiv (revma) ter zmanjševanje oteklin in bolečin pri zvinih.

Ventuze lajšajo bolečine, na primer pri zvinih se s pomočjo ventuz zmanjša edem oziroma zastajanje krvi v prizadetem sklepu. Kozarci tudi odlično odvajajo veter in vlago iz telesa, ki najbolj prizadeneta sistema pljuča in prebavil (respiratorna obolenja in astma ali bolečine v želodcu, bruhanje in diareja) in povzročita bolečine v križu, ramenih in nogah.

Obstaja več vrst ventuz, danes sta najbolj v uporabi dve vrsti: steklene ali plastične ventuze. Steklene se namesti tako, da terapevt v kozarec vnese topel zrak ter takoj zatem kozarec položi na kožo: topel zrak porabi kisik v kozarcu, v njem se ustvari podtlak, ki sproži boljšo cirkulacijo v tkivu.  Pri drugi vrsti ventuz gre za enak princip, z razliko, da se zrak iz kozarca izsesa s pomočjo pištolice.

Bolečina je znak zapore, stagnacije in blokade energije či, limfe, krvi, ostalih telesnih tekočin. Terapevt TKM ventuze pritrdi na želeno točko bolečine ali na meridijane in z vakuumom povleče kožo v kozarček. Z vakuumom se odpirajo meridijani in s tem dajejo prosto pot življenjski energiji či, kar omogoča boljše preskrbo organov. Ventuze običajno ostanejo na mestu nekje med 5 in 15 minutami, lahko pa se uporablja tudi način, pri katerem terapevt vleče kozarčke sem ter tja po hrbtu. Z drugimi besedami povedano, s pomočjo ventuz se ustvarja vakuum, ki ne privzdigne samo kože, ampak tudi podkožno tkivo, vključno z mišičnim. Tako terapija ne deluje le površinsko, ampak tudi do deset centimetrov v globino.

Ventuz ne smemo polagati na enak predel vsak dan, med prvo in drugo terapijo z ventuzami mora biti med 3 do 6 dni premora.

Po terapiji z ventuzami na koži ostanejo okrogli odtisi od kozarcev, ki nastanejo zaradi vakuuma. Ta povzroči, da kapilare pod kožo počijo zaradi hemolize (razpada eritrocitov). Po nekaj dneh se bo telo postopoma samo regeneriralo in odtis bo izginil. Gre za proces zdravljenja telesa, ki smo ga povzročili z ventuzami. Terapevt se potrudi, da kozarce namesti na manj vidna mesta, največkrat na hrbet.

Barve odtisov

Barve odtisov so lahko različne in nakazujejo na različna stanja v telesu. Če so odtisi vijolične barve, to pomeni, da sta v telesu prisotna veter in mraz. Če so odtisi rdeče barve, to nakazuje, da sta v telesu vročina ali zastoj krvi. Bela barva nakazuje na šibkost v telesu. Pojavijo se lahko tudi mehurji, kar pomeni, da je v telesu velika količina vlage.

Terapija z ventuzami se največkrat izvaja na hrbtu, zato znamenja z lahkoto prekrijemo in skrijemo pred radovednimi pogledi. Odtisi se razumejo kot nekaj dobrega, kot razstrupljanje telesa, ki ima viden stranski učinek. Po več terapijah, ko se stanje izboljšuje, ko je v telesu vedno manj strupov, stagnacije energije, krvi in limfe, so iz terapije v terapijo manj vidni odtisi, pa čeprav so ventuze pritrjene na istem mestu.

Kdaj ventuz ne smemo uporabljati?

V določenih primerih ventuz ne smemo uporabljati. Previdni moramo biti pri boleznih pri katerih lahko pride do krvavitev, pri utrujenosti, svežih zlomih, brazgotinah, malignih tumorjih, slabi prožnosti kože in krčnih žilah. Prav tako ventuz ne smemo izvajati pri nosečnicah.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.