Kisik je osnovni element, ki nas ohranja pri življenju, a kljub temu so naša telesa v njegovem pomanjkanju. Kar 90 odstotkov svoje dnevne energije pridobimo s kisikom, ostalo pa s hrano in vodo. Hiperbarična komora ali kisikova komora (HBOT) omogoča kisikovo terapijo in je prava izbira, ko imamo v telesu prenizko raven kisika, saj se ob pomanjkanju kisika sprožijo procesi, ki vodijo do obolenj, kot so okužbe ter odmiranje tkiva ali celo do obojega sočasno.

 

Želite izboljšati splošno počutje?

Če ste dnevno izpostavljeni visokim delovnim naporom in stresu ali visokim psihičnim obremenitvam, vam zagotovo priporočamo hiperbarični kisikov tretma. Izboljšajte svojo storilnost, odpravite utrujenost in preprečite morebitne bolezni, ki jih prinaša intenzivno delo in sodobni način življenja.

Kisikov tretma v hiperbarični komori ugodno vpliva na razpoloženje, zmanjšuje stres, povečuje koncentracijo pri umskih aktivnostih in povečuje fizične sposobnosti ter vzdržljivost. Klinično je dokazano, da zagotavlja boljši imunski sistem, hitrejšo celično obnovo in deluje kot uspešna terapija proti staranju in stresu.

 

Sta vam pomembni lepota in sprostitev?

Hiperbarični kisikov tretma poveča nivo kisika in energije v telesu ter ugodno učinkuje na kožo in telo. Koža postane bolj voljna, elastična in odpornejša na zunanje vplive. Tretma zavira procese staranja celic in pomaga pri odpravljanju celulita, različnih brazgotin in drugih sprememb na koži. Prav tako se s hiperbaričnim kisikovim tretmajem izboljša telesna drža, ki je posledica prisilne drže in pomanjkanja telesne aktivnosti.

 

Stavite na šport in vzdržljivost?

Treningi so nedvomno velika obremenitev za telo, ki za svoje delovanje potrebuje tudi počitek. Hiperbarični kisikov tretma zmanjšuje napetost in utrujenost v mišicah, krepi vezi, ugodno vpliva na prožnost mišic in gibljivost sklepov.

Hiperbarični kisikov tretma pospeši izločanje odpadnih produktov, kot je mlečna kislina, posledično sprošča mišično napetost, odpravlja utrujenost po napornih treningih in vas naredi sveže. Hiperbarični tretma s kisikom poveča odzivnost imunskega sistema in sposobnost regeneracije, zato je primeren za rekreativne in vrhunske športnike.

Zakaj je kisik tako pomemben?
Kakšen je občutek v hiperbarični komori?
Kakšno razliko ustvari dodatno povišanje tlaka?
Kakšne izboljšave lahko pričakujem?
Kdaj vemo, koliko tretmajev s kisikom v hiperbarični komori je dovolj?
Kako dolgo naj traja posamezni tretma?
Koliko časa mora preteči med tretmaji?
Kakšno izboljšanje lahko pričakujemo pri avtizmu?
Kaj pa zasičenost s kisikom?
Kakšen je najboljši protokol tretmajev s kisikom v hiperbarični komori?
Kakšna je razlika med nasičenostjo in pritiskom kisika?
Kako lahko tretma s kisikom v hiperbarični komori pomaga pri lajšanju bolečine?
Kako nam hiperbarična komora omogoči večji vnos kisika v telo?
Kaj je bolje, 1 ali 2 tretmaja na dan?

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.