Vzroki za bolezni imajo svoj izvor v naši duši.

Nepoznane ali nesprejete ideje o čustvih in vedenju se kažejo najprej kot duševni konflikti in pozneje kot telesne bolezni. Dr. Edvard Bach je do tega spoznanja prišel  po dolgoletnih raziskavah, ki so ga pripeljali do odkritja zdravljenja s cvetovi.

Sistem 38 Bachovih cvetnih esenc daje osebnosti priložnost, da premaga začasna splošno človeška negativna čustvena stanja, kot so na primer negotovost, ljubosumnost, malodušnost in druga, katerih vzrok je v značajski šibkosti. Njihov cilj je duhovno očiščenje, samo spoznavanje, harmonični razvoj in s tem večja stabilnost osebnosti. Temu sledi nato posredno tudi povečana odpornost proti duševnim in v danem primeru psihosomatskim motnjam.

In kot je Dr. Edvard Bach napisal: » Bolezen ni niti strahota niti kazen, ampak le korektiv; sredstvo, ki ga uporablja naša duša, da nas opozori na naše napake, da nas ubrani pred še večjimi zmotami in nam prepreči, da bi si prizadeli še večjo škodo – ter nas povrne na pot resnice in svetlobe, od katere se nikoli ne bi smeli oddaljiti.«

Floriterapija  je nežna kura, ki spoštuje človeka v njegovi celoti in na najbolj subtilnih ravneh organizma vpliva na telo in dušo. Pomaga nam, da sprožimo energijo, ki je zamrznjena v nas, da nas popelje do postopnega ozdravljenja.

Rožice nam bodo pomagale, da bomo odprli te komunikacijske kanale z našo dušo. Rožice pošiljajo naši duši pozitivno sporočilo in nam pomagajo, da razvijemo tisto vrlino, ki nam bo pomagala, da se lahko naprej razvijamo. Dobro namesto slabega, svetlo namesto teme, pravičnost namesto nepravičnosti.

Prednost Bachovih esenc je tudi, da jih lahko personaliziramo in zmešamo za točno določeno težavo vsakega posameznika.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.