Aurikuloterapija je tehnika vzpostavljanja ravnovesja v telesu preko stimulacije akupresurnih točk na ušesu, katere so povezane s telesnimi meridijani.

Gre za staro tehniko, ki jo povezujemo tako s tradicionalno kitajsko medicino, kot staro majevsko medicino.

Uho je prepleteno z živci in žilicami, najbližje površini pa so prav v akupresurnih točkah. Tako kot na stopalih in dlaneh se namreč tudi na ušesih nahajajo energetske točke. Ko take točke stimuliramo, vplivamo lahko na različne dele telesa, fizično in psihično počutje.

​Uho ima obliko fetusa in tako so tudi točke na ušesu, katere stimuliramo.

Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupunkturi), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni.

Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Lahko gre za neravnovesje znotraj telesa, poslabšanje v delovanju določenega notranjega organa in podobno. Ob stimulaciji se zazna ostro bolečino, ki kmalu mine. Kadar nimamo težav, s pritiskom na točko ne zaznavamo bolečine.

Aurikuloterapija je primerna za vsakogar, ne glede na starost. Le pri nosečnicah je potrebna posebna previdnost.

Ta tehnika je še posebej priljubljena, saj učinke zaznamo takoj. Odvisno od težave, nekatere že čez par minut. Odvisno od trajanja težave in kroničnosti pa je potrebno terapijo nekajkrat ponoviti.

Le v redkih primerih se pokažejo minimalni, prehodni stranski učinki, ki kažejo na to, da se telo čisti toksinov in se ponovno vzpostavlja ravnovesje.

Aurikuloterapija lahko pomaga vzpostaviti ravnovesje pri preprečevanju glavobolov, utrujenosti, različnih kroničnih težavah, pri težavah s spanjem…

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.